4 ene 2012, 0:38

Шепотът на листата 

  Poesía » Otra
394 0 2

Шепотът на листата

разбира ли някой -

само аз ли успявам?!

 

Безмилостен вятър

разголи

хиляди клони...

 

... самотни дървета

с корен

оголен

изгниват,

 

бездомните псета

пикаят,

лаят

и вият

 

срещу месеца

сребрист,

тъпчат

лист

по лист

 

и ги убиват

с лапите

мръсни,

 

а шепотът

умира

стъпкан...

 

Само аз

разбрах

зова

на листата.

Само аз

разгадах

тъгата

в тях...

© Богдана Маринова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??