Спи България слаба, обезчестена,
само надеждата духа ни крепи.
Цялата държава е опропастена,
а народът знае само да търпи.
Уви, ще бъде грабен цял живот,
щастието от него ще е далече,
не вижда по-далеч от своя имот,
сам на слепота се той обрече!
© Георги Todos los derechos reservados