Дали ще дойде щъркел у дома,
се питам аз година след година?
Към Бог отправих не една молба,
но щъркелът реши и ме подмина.
Мечтаех си да спре след дълъг полет,
с вързопче да ми кацне на комина,
когато е на двора ранна пролет -
любим сезон през цялата година.
Е, щях да съм щастлива и на лято -
когато в средна възраст е годината
и нивите са като чисто злато,
но... моите години поотминаха.
Сега, когато идва есента,
защо ли ми е щъркел на комина?
Не ми е златна вече възрастта
и щъркелът пое на юг за зимата.
© Нели Todos los derechos reservados