18 jul 2007, 12:26

ще те обичам днес 

  Poesía
810 0 12
Ще те обичам днес,
премисляйки за грешките от вчера,
а утрешното ще промисли себе си,
далеч от моите цветни измерения.
Защото днес е времето в очите
и днес осъмват паяжините в тревите,
преплетени със сребърни мечти...
Ти виждал ли си броениците в листата,
как тихичко трептят в зората,
как детелините шептят предричане
за щастие след полета на птиците?
Дочу ли песента на вятъра,
в ливадите с пиринчените мисли,
с вълшебствата от приказни надежди
да ти нашепват думи нежни?
Усещал ли си как водата
след времето изтекло крачи,
приплъзва се във светлината,
от сенките рисува пеперуди?
Ако видял си, чул си, и усетил
дъха на времето от вчера,
тогава, като мен обичай!
(Защото утре-то е тъй далече.)


© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??