Шъ идъ у Пенъ
дъ пиим къфе,
щот е мудерну
и ни съм димуде.
Пъ утри със Маръ
жинатъ нъ Груди,
шъ идим нъ пъзаръ
дъ си купим бирмуди.
Тъ не Ганъ саму
дъ ми съ фръцкъ пу боди
с идно голу раму,
прит бати Митоди.
Пъф събутъ вечир
шъ идим нъ жур,
у братъ нъ Петър -
бати Бужур.
Шъ пиим лимуната,
амъ аку дъде и ръкия
със рускъ сълата,
шъ е баш аръбия.
Вдъхновена от случайно дочут разговор между съседки.
© Гинка Любенова Косева Todos los derechos reservados
cuper