Силните жени не плачат!
Те гордо устояват своя път!
Където падат другите, те крачат!
Не искат и не могат да се спрат!
Силните жени не страдат!
Сърцата си добре са укротили!
Дори препънати те никога не падат
уверени във собствените сили.
Силните жени не съжаляват
за миг пропуснат. Търсят нов такъв!
От болките единствено се закаляват.
Не се страхуват даже и от кръв.
Силните жени родени са да водят,
като амазонки в боен строй!
Летят те там, където всички ходят,
и влизат смело и без страх във всеки бой.
*****
Но вгледай се в очите им, когато
сами са, няма никой покрай тях...
Събличат броните си от ковано злато
и се отдават те на чувствата си - грях...
Сълзи по скулите им често светят
и страдат сякаш, че не са били
в мигът предишен, без да се усетят,
в редиците на силните жени...
Тогава те са слаби и самотни
далеч от страховитите си маски,
далеч от ролите на своите животи,
копнеещи да бъдат само ласки...
Но да успеят трябва да са твърди
и слабостта им да остане тайна!
Светът тъй лесно, тъй небрежно съди,
а мъдростта... е толкова нетрайна...
*****
Силните жени не плачат!
Колко силни думи... и каква лъжа...
Те просто сълзите си ги споделят само с здрача,
а силата им... се побира във сълза...
31.10.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados