26 ene 2017, 9:32

Силният човек 

  Poesía
463 1 6

Силният човек не вдига гири
и не търкаля тежки колела.
Силният човек посока дири
и следва я във своите дела.

 

Силният човек не е борец,
туширащ опоненти на тепиха.
Той има свой неугасим живец.
Мощта му е невидима и тиха.

 

Той не блести със мускули и плът,
не търси стръвно преходната слава,
но винаги избира неутъпкан път,
та своя диря в него да остави.

 

Силният човек не храни мъст,
не завижда никога. Не мрази.
В чужди рани не поставя пръст
и слабите със свойта мощ не гази.

 

Той силен е по дух и по душа.
Посреща с радост всякакви беди,
а там, където нрави се рушат,
не пропасти, а мостове гради.

 

Силния го следваш затова,
защото знае накъде отива.
Защото е нетленно онова, 
в което любовта е вечно жива!

15. 01. 2017 г.
Русе

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??