18 abr 2015, 23:16  

Сине мой 

  Poesía » De amor
1438 0 0

СИНЕ МОЙ

 

Как дълго молила съм е на Господ.

Как дълго чакала съм те, за да изтриеш моите сълзи горещи, които Господ ми дари.

 

Не знам, дали ти дадох всичко, което исках от света - но Господ ми е Сам свидетел, че се отказах аз от суета.

 

Роди се ти във слънчев ден, не знам, защо така бе отреден.

Но щом яви се ти на този свят, изпитах щастие и благодат.

 

Във радост расна ти, безкористна ти бе душата.

Макар да чувствах не веднъж, че мога аз да те загубя, такъв те исках и за тебе аз се молех.

 

Как, сине, аз да ти помогна?

Защо, си тъй самотен и смутен?

Нима не беше ти отгледан, като ангел, не ти ли дадох и последната троха?

 

Прости ми, сине!

Ти сам избра си своя път, и колкото да искам да помогна, не мога - Господ е на ход.

 

За тебе аз се молех ден и нощ, да те обича истински жена, която ти да искаш и да е една едничка на света.

 

Във тебе вярвам, сине, и цял живот за тебе аз се боря, а когато майка го желае, от Господ идва и при Господ пак отива.

 

Сине, Слънце мое - опора моя и тъга, така, както майка те обича, да те обича твоята жена.

Сине мой, Слънце мое.

 

На майка ми.

 

 - Явор Занков Мартинов

© Явор Мартинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??