♣ ♣ ♣
Синът ми сипва в касичката пръст...
Къде избързваш, сине мой, къде?!...
Животът ни - и тъй, и тъй - е къс...
Пръстта приживе никой не яде...
Но ти си малък... Всичко е шега...
Животът е шега, мой малък сине.
Това, което ме боли сега,
то утре през главата ти ще мине.
Ще ровят хора в твоето сърце,
невинно нож в гърба ти ще забиват...
Ще спреш да белваш зъбите си все
единствено в усмивка закачлива...
Но имаш време! Грабвай своя кръст!
Дано достойни врагове да имаш!...
Ще имаш време и за шепа пръст
пред камъка със бащиното име...
Ванилин Гавраилов
© Ванилин Гавраилов Todos los derechos reservados