16 sept 2017, 0:14

Скъпа държаво 

  Poesía » Civil
438 3 2

Правиш убийци децата си мили.
Скъпа държаво, стани на крака.
Бързо запрятай ръкави изгнили.
Имаш да чистиш следа – срамота.
 

Родния дом, изкривен от обиди.
Мрака за Левски и Ботев крещи.
Дякона жив е! Скоро ще види
твоите жалки, измамни очи.

Лъч светлина изпревари тъмата.
Младите гледат угрижено, зле.
Всеки приятел е станал предател.
,,Лъскава’’ стока на име менте.

Пият и пушат чедата ти луди.
Дрога опитват. Делят наргиле.
Вкъщи е тихо. Игнатий се буди.
Слънцето пляска с лъчи и криле.

© Димитър Драганов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви за милите думи! Радвам се, че моите творения ви харесват.
  • Митко, остави ме без думи... Прегръщам те, момчето ми, не спирай да пишеш ТАКА!... В любими.
Propuestas
: ??:??