19 may 2013, 13:36

Следизборно 

  Poesía » De humor
409 0 3

Живеем в сбъркана държава –

това е ясно като  две и две.

Ако така животът продължава,

нещата не отиват на добре...

 

Днес мутрите пак правят политика.

Във парламента са си у дома.

Омайват ни със остарели трикове

и лъжат с гордо вдигната глава.

 

Във Нет-а се продават ученички.

Педесетарка – евтино вървят...

У нас щастливи май са само птичките,

че данъци не плащат да гнездят.

 

Навсякъде е луда чалготека.

Краде се страшно – кой каквото може.

Граденото с любов 13 века,

съсипаха го за години, Боже.

 

Като овце ни стригаха, доиха

царисти, сини, гербери, другари...

Попарата добре я надробиха.

На внуците ни даже ще им пари.

 

Страната ни е шарена сергия.

От нея всеки граби – не подбира.

За да настъпи, братя, оправия

ще трябва цял народ да емигрира.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??