8 mar 2007, 18:55

Слей се със страстта ми многоструйна 

  Poesía
582 0 2



 

В царските покои сън вълшебен

обори пламналата ми глава

и жезълът, тогава непотребен,

привлече Феята с тез слова:

-В мен е силата могъща, буйна…

Вземи ме, докато Мойсейчо спи

и слей се със страстта ми многоструйна,

за да станеме приятели добри,

че днес приятелството е спасение,

а време толкова измина,

не чакам чуждо одобрение,

защото гибел сполетя мнозина.

-Не могат поривите на сластта

да бъдат пътища на святостта!

© Валери Рибаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Да си светец не е нищо повече от това да се бориш за любовта си, а не под зализани текстове да си разиграваш тарикатлъците! Съгласна ли си?
  • Уви, така е! Но пък не можем всички да сме светци!
Propuestas
: ??:??