24 may 2018, 9:36

Случка с дядо 

  Poesía » De humor
412 1 6

На този ден преди шест години
обърна се каруцата със дини,
а дядо, който беше си скъперник,
на мене вдигнал мерник

 

поскара се, повика, покрещя,
нали го знаете, като че жилнат от оса,
показа си е пред мен характера човека,
поруменяха бузите му - Нека!

 

Сетне прати ме да купя чушки,
а също хляб, домати, зеле и спанак,
но аз направих си оглушки
зарекох се да взема пачи крак.

 

А дядо вече беше побеснял.
Той вдигна кръвно сто на двеста
на мен за първи път ми стана жал
извиках моята невеста.

 

Биляна, с големите и щръкнали уши,
преди дядо да ме удуши,
донесе тя измервателния апарат
а дядо се стовари по халат.

 

Доволен той усмихнат се облещи
премина му яда, намери клещи
разглеждаше ги като пластелин,
но нали ми е любим. Ще си простим!

© Виктория Тасева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??