СЛЪНЧЕВО
Оглеждам се в счупеното огледало.
Светът край мен на сто е разпилян.
В прозореца е слънцето изгряло
оглежда се във огледалото без свян.
Разпиляват се лъчите като листи.
Слънца заиграват по-стария таван.
До мене грейват очите ти златисти.
… От любов по тебе съм пак пиян.
© Мимо Николов Todos los derechos reservados