7 ago 2011, 22:08

Смърт 

  Poesía » Otra
761 0 12


Смърт
..........................​..

Изгубихме се. 
В многото излишни думи,
а трябваха ни само три.
Не знаехме, че първата е: “обич”,
а втората... а втората, оказа се:
“прости”
Залутахме се. Уморени. Жадни. Гладни.
Сезоните ни дърпаха към този
и към онзи кръстопът.
Събирахме постеля, дом, неволи
и пръскахме идеи, нерви и мечти.
Търкаляхме душите си.
Полека ръбовете им се скриха
на воденичната поема в песента.
Оставихме на Дявола да ни обича
и мислехме си само за пръстта.
Събирахме се в храма. 
Свещ да палнем.
Да чукнем чело в някоя икона.
Да зърнем попа. 
Да кръстосаме
и с Бог очи, 
и после пак 
нанякъде да хванем.
А съвестта ни? Тя...! 
Да си мълчи!
И замълчахме.
Всеки сам под своя кръст.
Така открихме 
силата 
на думата: “промяна”
в блясъка на целия ù ръст.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??