21 jul 2012, 12:08

Смърт ІІ 

  Poesía
849 0 4

                               "Ти не ме оставяй да загина,

                               Господи, преди да съм живял!"

                                                  Атанас Далчев

 

Не умея да бъда щастлива -

осквернена, низвергната е душата,

на отчаянието предала се,

безмълвна, без сълзи, ридае горко,

обрекла се на смъртно забвение.

 

Не умея да бъда щастлива -

небето беззвездно срути се

и порой страшен ме повлече

към тъмни, черни бездни,

при мъртви, грозни птици.

 

Не умея да бъда щастлива -

не ще оставя диря след себе си,

между четири стени заключена,

без прозорци и врати притихвам,

за да дочакам тихо края.

 

Не умея да бъда щастлива!

 

© Айше Рубева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??