2 feb 2023, 22:18

Сняг и кал 

  Poesía » De amor
685 0 0

СНЯГ И КАЛ

 

Под девствения първи сняг

спи ледена, нечиста кал.

Пристъпям плахо като в мрак,

обикнал своята печал…

 

Понякога в тъма и лед

спят луковици на цветя

и слънце грейне ли отвред,

лалета никнат от калта

 

и шепнат сякаш за любов –

чужд трепет за мъртвец студен…

От лед направих си покров

и в него свит – не чакам ден!

 

По девствения първи сняг

все тичах – кален, босоног,

лалета късах с радост чак –

така безсмислено жесток!...

 

02.02.2023, 21:52, Горно Дряново

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??