9 dic 2017, 19:23

со книга закопај ме 

  Poesía » Filosófica
251 1 4

Со книга закопај ме
да вревам во подземјето
мислејки на саканите
да ги протерувам лошите духови
што не бегаат од темјан
јас сум доброто
што нема да го поразиш
ни по илјада битки
ниту по сто војни
со книга закопај ме
и ќе заечи песна
од утробата на црвената земја.

 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??