18 jun 2007, 9:20

Соната (за ориз и дървени пръчици) 

  Poesía
677 0 9

                  Соната

(за ориз и дървени пръчици)


Ех, как майсторски придържаш

тези дървени пръчици

с фино преплетени пръсти

и леко, без напрежение

бисер по бисер поднасяш

зрънцата бледи към устните.


Не мога, а се старая,

явно съм непохватна

със пръстите да ги движа,

а може би не успявам

посоките да владея

и като теб да притискам

от две страни, като преса,

купчинките на ориза...


Оставям тънките пръчици,

не мога, ето – предавам се

и, знаеш ли, аз размислих,

май ориз не обичам...

© Доли Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??