8 oct 2015, 23:35

Спи, красавице! 

  Poesía » De amor
325 0 0

СПИ, КРАСАВИЦЕ!

 

Разпиляла косите си гъсти,

тихо дишаш в съня си дълбок —

Афродита със розови пръсти.

И с пространствено-временен скок

 

като дух безтелесен долитам

да те галя със поглед любящ.

На сърцето ти равният ритъм

ще ме стопля, ще дава кураж.

 

И от порив на нежност прекършен,

те целувам щастлив и смутен...

За мечтание времето свърши.

Спи, красавице — утре е ден!

 

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??