Закони кан Крум сътвори
и ред в страната въдвори,
народа във едно сплоти,
така избегна множество беди!
Наредбите му бяха справедливи:
отрязва с нож езиците лъжливи,
отсича с хъс ръце крадливи,
на смърт изпраща хората убили!
Той е велик! И ще остане във сърцата
със своите закони и кръвта пролята,
със пориви големи за държава свята,
която с чудни думи в песни е възпята!
© Галина Todos los derechos reservados
Справила си се повече от чудесно!!!