2 ago 2012, 23:02

Спокоен сън 

  Poesía » Otra
576 0 0

Спокоен сън



Снощи сънувах сън, хубав сън.
Господ застана пред мен,
с някакъв блясък бе озарен,
но видът му бе замъглен!

Но хубави думи произнесе,
като шепот на вятър бяха,
а аз мълчаливо го слушах
и думите му до мен допряха.

Сутрин се събудих рано
и се досетих - с ръка ме докосваше по рамото:
- Чедо мое, приказваше ми той,
виждам душата ти няма покой.

Бодри думи след това ми каза
и в мен се успокои душата.
Спокоен сега се събуждам
и хубавите думи си припомням.

Сън ли бе или наяве -
спокойствие ми донесе и здраве.
С такъв блясък бе озарен
и за хубави думи бе надарен.

В Господ вярвам аз сега
и пред сън се моля вечерта.
Господ нека да бди над мен
и с благослов да бъда просветлен.

© Даниел Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??