СПОМЕН ЗА ЧИСТОТА И МЛАДОСТ
Не мога да забравя пламъка на онзи огън,
с който ти ме изгори.
Пожарът стихна. Но няма да се разгори отново.
Овъглено, сърцето ми едва дими...
Не ще забравя шепота на онзи вятър,
с който ти ме подлуди.
Стихна бурята. Но няма пак в телата
кръвта ни трепетно да зашуми.
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados
Нежен, но малко носталгичен стих!