Коледа е.
Ухае на борови игли, на ароматна
пита, на сарми!
Коледари скитат още в зори,
здраве, щастие наричат побелели
на стопаните добри.
Квичат жертвени прасета,
реки от кървища текат,
малките дечица уплашено пищят.
Лей се руйно винце
в родопското селце,
детски спомени оживяват в
застарялото сърце!
Коледа е. Свята нощ.
Ражда се Христос!
Запалвам свещ, коленича
с надежда.
Отваря се небето-
дано молитвите ми чуй!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados