12 ago 2012, 0:30

Спомен за лято 

  Poesía » Otra
503 0 2

Спомен за лято 

 

В утрото се раждам алена. 

Облак свилен риза ми намята. 

По слънчевата стълба спускам се 

и скачам в гривата на вятъра. 

 

В очите на дъжда се плисвам,  

събирам изумрудена роса, 

гася пожар от грейналите макове 

в пшениченото златно на деня. 

 

Изкачвам трелите на птича песен 

и търся връх - да мога да летя, 

в простора синкав слагам отпечатък - 

криле на пеперуди под дъга. 

 

На пухче от глухарчета присядам, 

прегърнала копнежа на щурците. 

Лилаво-влюбено разтапям залеза 

преди възторга на звездите. 

 

© Пепи Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??