Гледайки този клип:
http://www.youtube.com/watch?v=E377EvTuA0g&feature=related
такива мисли ме налетяха. Ако го пуснете на втори прозорец докато четете това, ще видите думите по-долу в картини.
* * * * *
И бягат мислите, като комети,
из звездните пространства на дъха ми,
над моретата в контури на планети,
в небета на умиращи сияния...
По мокрите алеи на дърветата
и кулите на вечното познание,
край градските дворци и минаретата,
сред облаци от жълти обаяния...
В кървящи изгреви и залези,
сред мъглите на самотни острови,
потънали в галактики от набези
и релефи лунни от безмостия...
Сред взривове и фойерверки от емоции,
обливащи в колори същността ми,
в вини, разчупени на порции,
погребани във съвестта на тишината...
* * * * *
© Валентин Желязков Todos los derechos reservados