27 may 2007, 19:12

Справедливост ли? Къде е? 

  Poesía
862 0 3
 

СПРАВЕДЛИВОСТ ЛИ? КЪДЕ Е?


Докато един се дави във разкош,

другият потъва във немилост.

Между златен грош и боклукчийски кош

може ли да има справедливост?


На един живота му предлага,

ако иска гладен да не ляга,

за хляб ръката да протяга,

подпрян на просешка тояга.


А за пенсионерите да не говорим,

те на всички май дотягат,

докато очите им затворим

гладни стават, гладни ще си лягат.


Няма справедливост на земята,

кой направи живота ни такъв?

Уж еднакви са децата,

а едното е църковна мишка -

              другото пък царя-лъв!


Равни и еднакви хора няма,

това от векове е ясно!

Но на който алчността,

               без мярка, е голяма

и във ада ще му бъде тясно!

 

© Цанка Митова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Истински е стихът ти, като теб самата. Щеше да ни е хубаво заедно на събирането, защото ти си много хубав човек!!! Другия път аз няма да те пусна, да знаеш!
  • Много истински стих!
    Поздрави!
  • Вярваме ли наистина в това - че за всяко безмерие има изкупление...
    Аз вече не вярвам много-много,а и какво ще ни стоплят и сто чужди мъки, като нашата е все същата?
    Поздрави!
Propuestas
: ??:??