6 sept 2012, 22:35

Среднощна магия 

  Poesía » De amor
862 1 14

Среднощна магия

 

 

С любовни трели той я омагьоса,

разтвори се в нощта ù, като сън.

Без грим и дрехи, истинска и боса,

тя диво-самодивено изтича вън.

 

 

В косите ù той вплете се гальовно,

а после в страстен танц я завъртя.

От ласките му пламнала греховно,

на Змей Горянин бяла се отдаде тя.

 

 

За миг в магията среднощна 

в очите му тя вечността съзря.

А той - съзнал стихията си мощна,

обсеби я с любов, светът замря...

 

 

Но внезапно грейнала Деница 

прониза с лъч любовната игра.

От тях остана мъничка искрица,

една легенда - тъжна, и една луна...

 

 

 

 

 

 

© Светла Асенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??