16 mar 2018, 8:26

среќа 

  Poesía » Filosófica
335 0 0

Исплашена од дождот

избегав во едно осамено село.

Таму добрите луѓе

засеале детелинки со четири листа

на покривите на колибите.

Негова е среќата,

на тој што ќе ја пронајде.

 

 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??