13 abr 2013, 12:28

Среща 

  Poesía » Otra
468 1 9

                             „Тази нощ се срещнах със себе си”

                            из романа „Мила, Мерилин” на Ваня Щерева

 

Със себе си имам среща.

Мисля, че ще се позная.

Подранила съм. Седем без нещо.

Сега ще дойде трамвая

 

и аз от него ще сляза.

Към себе си ще се забързам.

Във кафенето ще вляза.

Ще се  поздравя несвързано.

 

Очи в себе си ще вперя -

на масата седя, отсреща.

Кафе ще си поръчам.Черно.

(Обичам да е горещо).

 

И ще задавам въпроси.

Отговори ще си поискам.

Прошки няма да прося.

Отчаяно ще поема риска

 

със себе си да поспоря.

Да търся своето право.

На себе си да отговоря.

За гушата да се хвана здраво.

 

Да си крещя разярено

за някакво най-дребно нещо...

Внезапно замлъквам смутено...

ами, ако не дойда на срещата?

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??