16 oct 2022, 17:19

Среща с Добротата 

  Poesía » Para niños
510 8 26

 

Есен е. Заплиска дъжд. 

Вятър духна изведнъж

и листата от шубрака

на купчИнки се събраха.

Там, в горичката позната,

по пътечка от позлата,

Баба Костенурка клета

с къщичка на гръб си крета.

Стара е. Едва, едва...

мести болните крака.

Търси място да открие,

та на топло да се скрие.

Както тежко си ситнеше

мисли старчески броеше,

а очите уморени

сълзи сбираха смирени.

Изведнъж, от храст бодлив,

скочи Зайко милозлив.

Костенурката погледна

и подаде лапка предна.

"Хайде, бабо, с мен ела

в къщи ще те заведа.

Гостенка ми ти бъди

в зимните студени дни.

А пък ти за мен в отплата

приказчици на децата

ще разказваш от душа,

да познаят мъдростта."

Зайко думите редеше,

а сърцето му искреше.

Костенурката разбра,

срещнала бе... Доброта.

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Добротата е най-добрият учител »

3 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??