В стиховете на големите поети
срещнах първо любовта
и в душата ми като звездица свети
нежната им красота.
После влюбих се безумно в светлината
и в лъчите на деня
и изпитах болка странна, непозната,
по-красива от мечта.
Твоят образ мил, любим живял е в мене
и във плен ме е държал,
няма времето нетрайно да отнеме
чувствата, които ми е дал.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados