31 dic 2022, 7:46

Станала съм таралеж, почти 

  Poesía » Otra
236 2 3

Тъжна съм и явно ми личи,
Архимед отдавна не помага.
Марс е май с изпилени лъчи,
юли беше шапка на тояга.

Значи ти за мен луната сви,
баницата спретна ми, с късмети.
За дъга, щурчета и треви,
плахо спомен в сънищата свети.

Станала съм таралеж, почти,
на кълбо душата ми е свита.
С кърпени любови и мечти,
с вълците сърцето пак се скита.

Ти не лъжеш, знам, но обещай,
чаша чай и сладките от вчера.
И ще си направим светъл рай,
с ягодово сладко. От килера.

Там си пазя старите метли,
новата сега ще си я свия.
В полунощ ще разберем дали
с теб от чай ще минем на ракия.


 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Вадя трънчета, очи и мед,
страхчетата вадя без упойка!
Месеци премествам с Архимед,
... юли някъде отново хойка.
Пи́ля връхчетата на звезди, ...
  790 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Честита Нова година на всички откровенци и дано бъде малко по-добра! Здраве, спокойствие и нестихващо вдъхновение ви желая!
  • Весело посрещане на НГ, тъжно таралежче! 😘🌹🍷
  • Там където се затваря една врата се отваря друга по синосоидата на живота! Весели празнци, Наде и творчески успехи през Новата 2023 година!
Propuestas
: ??:??