7 jul 2013, 15:37

Старият рибар 

  Poesía » Otra
554 0 9
Нали си спомняш стария рибар,
пришил морето в хлъзгавите мрежи?
Във стъпките му дишаше прибоя
и раковини в пясъка редеше.

Къщурката му - като морска птица -
катурната навръх скалите. Малка.
В прозорчето, притворило зеница,
по изгрев се оглеждаха русалки.

И кипваше морето като вино,
щом  голите им пазви го загръщаха.
Рибарят тихо тръгваше след синьото
на сенките им в будните си сънища.

Но времето потъна във очите му.
Стопи се старецът като свещица в мрака.
Русалките ли? Все така надничат.
И зная, че една от тях го чака...

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??