СТО ЕДНА ПРЕГРАДИ
Почувствах те
във пустотата
зад сто прегради,
издигнати от тебе
нарочно между нас.
Помилвах те
във тишината
през сто прегради,
премахнати от мене
в очакване на сто една.
Целунах те
със жар в устата
и сто прегради,
премахнати с молебен
ни сляха на мига.
И любих те
във небесата
над сто прегради,
създадени от тебе
и чаках нова - сто една.
Загубих те
във тъмнината
на сто една прегради,
направени от тебе,
защо ли, не разбрах?!
© СВЕТОСЛАВ БИЛЧЕВ Todos los derechos reservados