2.01.2008 г., 9:03 ч.

Сто една прегради 

  Поезия » Любовна
705 0 7

СТО ЕДНА ПРЕГРАДИ

Почувствах те

във пустотата

зад сто прегради,

издигнати от тебе

нарочно между нас.

 

Помилвах те

във тишината

през сто прегради,

премахнати от мене

в очакване на сто една.

 

Целунах те

със жар в устата

и сто прегради,

премахнати с молебен

ни сляха на мига.

 

 И любих те

във небесата

над сто прегради,

създадени от тебе

и чаках нова - сто една.

 

Загубих те

във тъмнината

на сто една прегради,

направени от тебе,

защо ли, не разбрах?!

© СВЕТОСЛАВ БИЛЧЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??