6 jun 2015, 21:00

Страх 

  Poesía » Otra
300 0 0

Страх ме е, че тъй ще си отида –

недоучила, недовидяла,

непростила подлост и обида,

уж  живяла, а недоразбрала

 

Главното, Прекрасното и Вечно,

дето колелетата търкаля

на света, на нашата човечност,

дето и звездите нощем пали,

 

с нас се ражда и със нас умира -

то е малко, истинско, щастливо

и на него се крепи Всемира…

да, без него няма да сме живи.

 

Търсим го напразно, упорито

цял живот и мъничко отгоре…

Страх ме е дори да ви попитам:

„Срещали ли сте го, мили хора?”

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??