3 feb 2021, 11:48

Странното момиче 

  Poesía
890 2 2

 

 

Познаваш ли странното момиче,

което често сама броди;

лети в небесата като птиче

и боса по тревата ходи.

 

Има невинно сърце,

като ангел паднал от небето;

очите й - синьо езерце,

по-сини са, дори и от морето.

 

Когато слуша тъжна музика, плаче.

Тя е крехка, самотна, ранима;

светът днес е безчувствен, обаче

тя има сърце от коприна.

 

Усмихва се, дори да е тъжна,

живее в свой измислен свят;

да носи очила е длъжна

- очила със розов цвят.

 

Защото света е скучен и безцветен,

когато е самотна и обезверена;

в този свят засукан и оплетен

само с розови очила е окрилена.

 

Когато свали очилата,

светът става черен отново;

а тя - с ореола и крилата

винаги иска нещо красиво и ново.

 

Копнее да бъде обичана,

но без очила тежко се справя;

и често странна е наричана,

но след всяка трудност се изправя.

 

Носи на раменете си товара

да бъдеш странен, неразбран;

днес светът е пълен със поквара,

но тя върви по път от нея очертан.

© Татяна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Познаваш ли странното момиче,
    което често самО броди"

    Да иде на очен лекар!
  • Това момиче, да свали очилата и да се погледне без тях Не е критика, а непоискан съвет с който може да ме цапардосаш по тиквата
    п.с.: Оценката не е от мен
Propuestas
: ??:??