15 abr 2023, 16:07

Страстна седмица 

  Poesía
226 1 2

Три дни дъждовни сълзи ни къпаха

но слънчева усмивка ни прегърна.
Клони по прозорците блъскаха, 
но душата остана безмълна. 

 

Заиграха по стъклата зайчета. 
Земята ни кани на среща навън. 
Хвърлихме пролетните якета. 
Повика ни тревясъл калдъръм. 

 

Пеят косачки. Звучат храсторези.
От ляво и дясно вият те глас.
Гайда гальовно в припев ни глези
карат селяка да бачка в транс.

 

Пейте високо, косете тъй ниско! 
Дайте премяна за празника свят.
Бог ни пречисти, толкоз е близко! 
Нека човек за човека е брат!

 

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??