Ако само знаеш
колко те обичам,
няма да стоиш там
изправен в безкрая.
Няма да цупиш устни,
да ме заричаш,
няма да ме очакваш
и в стих обличаш.
Ще ме пресрещнеш.
Ще ме обичаш.
Ще ме желаеш.
Ще тичаш, ще тичаш.
Ще ме настигнеш.
Ще ме погалиш.
Само кажи ми,
че всичко това
ще направиш.
Ще те изпреваря.
Ще стъкна огън
в слънчево огнище.
С любовна гозба
ще те нахраня.
Ще те напият
моите устни.
Ще те положа
в легло от вишни.
С тръпчиво-сладък аромат
ще те приспивам.
Ще спи зло под камък,
издялан от моите длани.
Ще вдишваш
и ще издишваш,
полепнал по пръстите ми.
Ако само знаеш
колко ми липсваш.
Стъкнат от думи огън
оставих на пруста си.
Весела ЙОСИФОВА
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados