СТЪПКИТЕ НА БОГ
(старинна притча)
Разхождах се с Господ по брега на морето,
а сцени от живота ми блестяха в небето!
Навсякъде виждах по два чифта стъпки,
но в мигове страшни, спиращи дъха ми,
стъпките бяха само едни! И Бога попитах:
"Боже, следвах те, вярвайки в тебе,
че винаги, когато си ми най-потребен,
до мене ще ходиш все неотлъчно...
Но сега съм раздвоен... Стана ми мъчно...
В най-трудните мигове има стъпки едни!
А аз те молех безкористно:"ПОМОГНИ"!...
Бог се усмихна и рече:"Мило мое дете,
В ТЕЗИ ТРУДНИ МОМЕНТИ, НОСИЛ СЪМ ТЕ НА РЪЦЕ!!!..."
© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados