16 may 2012, 11:13

Сватосване със столетница 

  Poesía » De humor
534 0 4

Столетница си търси младо гадже!

Сватовници я готвят за конгрес!

О, кой ли късметлия ще намаже?!

Въпросът предизвиква интерес!

 

Столетницата пищна е, кръвена!

Разказват, демократка че била!

Обличала се винаги в червено,

без връзки и без грим, но с очила!

 

Че опитна в житейската програма,

на власт да бъде още се гласи!

От лидерите ù по-социални няма–

не търсят те имоти и пари!

 

Столетница ли?! Ама вижте само

как кипри се с напудрено чело!

Глави опрели в крепкото ù рамо,

до нея пак се хващат на хоро!

 

А то, хорото, дълго се извива–

играчите не помнят младостта...

и с пенсийките си поддържат жива

столетницата в своите сърца!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Направо си е химн за конгреса им в събота...
    Браво!
  • Щеше да бъде истински смешно, ако не беше истински тъжно...
    Поздравления!
  • От лидерите ù по-социални няма–

    не търсят те имоти и пари!



    С поздрави за сатирата!
  • Да се смее ли човек, да плаче ли :D Сърдечен поздрав.
Propuestas
: ??:??