13 jul 2011, 22:49

Свекървата е... 

  Poesía
751 0 0

Свекървата е...

 

Свекърва!

Как такава дума

добри емоции да роди?

Неблагозвучна, даже глума.

Кой болен мозък нареди

да бъде дума заместител

на най-обичаната – мама.

Оказва се, че е вредител

не само на един, на двама!

Свекървите са мраз през лято

и юлска жега посред зима.

Понякога са зло познато,

но по-добре е, че ги има,

защото дали са живот

на тоз, с когото сме се врекли

да влачим брачния хомот.

В любов сърцата сме обрекли.

Така че, бъдещи свекърви,

снахата нека не ви плаши.

Подайте ú ръката първи!

Мъжът ú е...  детето ваше.

© Надежда Борисова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??