15 ene 2010, 9:05

Световни сили 

  Poesía » Otra
421 0 0

Световни сили

 

Стоя пред глобуса и бавно го въртя,

обикалям от страна на страна,

световни сили има по света

и ще ви ги опиша една по една:

 

Американците са кукловоди,

обичат да командват те народи,

светът около тях да се върти

и да дърпат всички конци.

 

Руснаците строят газопроводи

и опъват навсякъде тръби,

така превземат повече народи

и стратегията им върви.

 

Китайците произвеждат всичко,

от голямо до мъничко,

няма нещо, което да не правят,

на целия свят косите те изправят.

 

Японците бълват роботи

и скоро с тях ще ни сменят,

защото те не искат заплати

и могат да ги уволнят.

 

Шейховете и те тарикати,

всички са петролни магнати,

строят хотели и купуват земи,

станаха големи лами. 

 

О, Боже, „EU” да спомена забравих,

но то май голяма грешка не направих,

защото тази многодетна майка,

в последно време само се вайка.

 

Всеки иска да покори света

и към това се стреми,

за Африка няма храна

по дяволите да върви.

 

Накъде ни водят тези сили,

ами, че ние хич не сме им мили,

не ще открият спасителния бряг

и във всеки виждат враг.

 

Ние сме шарен и пъстър свят,

може би извънземните ще ни покорят,

сигурно тогава ще се обединим,

ако преди това не се самоунищожим.

© Валери Бобев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??