24 sept 2008, 19:47

Светъл тон 

  Poesía » Filosófica
853 0 2

Светъл тон

 

Живот без късче радост
е безжизнен, неизживян живот.
Живот с кратка, пуста младост
те превръща в скот.

 

Да възкръснеш от лъчите на зората,
да намериш розичка в калта,
да тръгнеш светъл по росата,
това е на душата ти целта.

 

Любовта е тънка нишка
в мрежите на човешкия живот.
В мощен щит превърни я от въздишка
и ще откриеш своя брод.

 

Да се спуснеш по склона на Луната,
да препускаш на светлинен кон,
да преминеш с любов през скалата,
това идва от светъл душевен тон.

© Михаела Грънчарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??