29 jun 2019, 9:24

Светът дали ще знае, че си моя? 

  Poesía » De amor
454 4 2

Понякога усещам се, невидим. 

Дотолкова, че търся се в мъглата, 

в чиято непрогледност има митове, 

как водела до пълна слепота... 

Тогава те събирам в мойте шепи, 

и ставаш по-сияйна от Луна. 

В посоката вървя на твоят шепот, 

сред мрака се превръщам в светлина. 

Загубвам се, защото все се лутат – 

очите ми, от страх, че си химера. 

И търся те, а сякаш се сбогувам, 

преди ръцете ми с копнеж да те намерят... 

Започва да вали. Безкрайно дълго. 

(Усещам го, дъжда. Не чувствам себе си.) 

Не знам дали, защото ме изпълваш, 

а облаците плачат да съм с тебе... 

Видях те след съня си. През покоите, 

на твоята бленуваща душа. 

Светът дали ще знае, че си моя? 

По-важно е, че Ти си ми света!.. 

 

Стихопат.

© Данаил Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??