Светът е за теб
Събуди се! Усмихни се!
Светът е пред теб.
Пъстър, многоцветен.
И те чака! Да, теб!
Ти, който вечно търсиш.
Ти, който се съмняваш
и духом падаш.
Унилият и тъжен
блед човек.
Да, има го и слънцето!
Има ги цветята!
Има я и добротата!
Не вярваш ли?
Вдигни глава и виж!
© Сеси Todos los derechos reservados
на луната златния жезъл,
на цветето как с красотата топи
всеки лет скреж полепнал по сърцата.
Вдигни глава и виж,
как всичко в ред е-дори и когато вали,
гръм,светкавица и чустваш се малък
в ръцете на Този,който всичко държи!