4 dic 2013, 8:23

Светът ни няма за загине днес... 

  Poesía » Filosófica
418 0 2

Светът ни няма за загине днес...

                

                         Кометата ISON  премина край Земята и

         изгоря напълно при сближаването си със Слънцето.

        В много култури по целия свят, появата на комети

        е лошо предзнаменование.

 

Лети по своя орбита Кометата,

ефира разлюлял се е от стрес,

спокойно спете хора на Планетата:

„Светът ни няма да загине днес!...”

 

Е, някога ще стане- неизбежно,

но то ще е след много векове!...

Кометата ще профучи небрежно

сега край нас, към други Светове...

 

А ние нека станем на разсъмване,

да й помахаме:”На добър час!...”

и продължим голямото надлъгване

със тленността заложена у нас...

 

И ката ден Живота си да пишем,

за да се помнят нашите дела,

но той когато вече е излишен-

кому ще бъде нужно и това...

 

Живеем си с измислени представи,

на динозаврите не помним участта,

но Времето едва ли ще забрави-

Комета и за нас от Вечността!...

 

... Земляни, споко, няма да загинем,

или поне то няма да е днес!...

Кометата ще профучи, ще мине-

понесла гибел, но на друг адрес!...

 

Коста Качев,

28.11.2013.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??