Светът ни няма за загине днес...
Кометата ISON премина край Земята и
изгоря напълно при сближаването си със Слънцето.
В много култури по целия свят, появата на комети
е лошо предзнаменование.
Лети по своя орбита Кометата,
ефира разлюлял се е от стрес,
спокойно спете хора на Планетата:
„Светът ни няма да загине днес!...”
Е, някога ще стане- неизбежно,
но то ще е след много векове!...
Кометата ще профучи небрежно
сега край нас, към други Светове...
А ние нека станем на разсъмване,
да й помахаме:”На добър час!...”
и продължим голямото надлъгване
със тленността заложена у нас...
И ката ден Живота си да пишем,
за да се помнят нашите дела,
но той когато вече е излишен-
кому ще бъде нужно и това...
Живеем си с измислени представи,
на динозаврите не помним участта,
но Времето едва ли ще забрави-
Комета и за нас от Вечността!...
... Земляни, споко, няма да загинем,
или поне то няма да е днес!...
Кометата ще профучи, ще мине-
понесла гибел, но на друг адрес!...
Коста Качев,
28.11.2013.
© Коста Качев Все права защищены