2 nov 2008, 13:41

"Свиден" дом 

  Poesía
541 0 1

"Свиден" дом

 

Къде е домът? Там, където си раснал?
Където си падал от двора на двора?
Дали е там, щом вече май си пораснал
и без да желаеш май сам си опора?

Къде е домът? Там, където живееш?
В хотел и под наем в на някой леглото?
В на някой креслото? Където се смееш
и плачеш? В на някой... в на никой живота?

Номади сме ние, да - хората, всичките,
от дом във дом неизменно се стичаме.
Само не знам защо палим свещичките
и точно на кой свиден дом ги наричаме?

© Владислава Генова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Домът е там, където искаш да отидеш, когато всичко се срине!Поздрави!
Propuestas
: ??:??